ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

Κάνε μια βουτιά στον μαγικό κόσμο του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου.

Από το δένδρο στο πιάτο σου.

Έλα και μάζεψε τους καρπούς, δες και μάθε την διαδικασία παραγωγής στο ελαιοτριβείο μας, κάνε γευσιγνωσία ,μαγείρεψε κι απόλαυσε τοπικές συνταγές με βάση το ευλογημένο χρυσάφι της ελληνικής γης.

Διάρκεια : 1 εβδομάδα

ΗΜΕΡΑ 1-4

Ημέρα 1: Άφιξη και τακτοποίηση στο αγροτόσπιτό σου.
Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στη γύρω περιοχή.

Ημέρα 2: 10.00-12.00
Επίσκεψη στον ελαιώνα. Παρακολούθηση, επεξήγηση και συμμετοχή
στη διαδικασία συγκομιδής.
12.00-14.00
Μαγειρική με ελαιόλαδο (συμμετοχική μαγειρική παραδοσιακών
συνταγών με ελαιόλαδο). Γεύμα συνοδευόμενο από κρασί
του αγροκτήματος.
Απόγευμα ελεύθερο

Ημέρα 3: 10.00-14.00
Επίσκεψη στο ελαιοτριβείο. Παρακολούθηση και επεξήγηση
της διαδικασίας παραγωγής. Δοκιμή του φρέσκου ελαιολάδου.
Απόγευμα ελεύθερο

Ημέρα 4: Ελεύθερη

ΗΜΕΡΑ 1-4

ΗΜΕΡΑ 5-7

Ημέρα 5: 10.00-11.30  
Γευσιγνωσία ελαιολάδου. Επεξήγηση θετικών οργανοληπτικών
χαρακτηριστικών του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, δοκιμή και
αξιολόγηση 3 διαφορετικών δειγμάτων
ελαιολάδου.
11.30-14.00   
Μαγειρική με ελαιόλαδο (συμμετοχική μαγειρική παραδοσιακών
συνταγών με ελαιόλαδο). Γεύμα συνοδευόμενο από κρασί
του αγροκτήματος.
Απόγευμα ελεύθερο

Ημέρα 6: 09.00-14.00  
Περιήγηση στην ορεινή Ζάκυνθο. Επίσκεψη σε οινοποιείο
και τυροκομείο. Γεύμα σε παραδοσιακό μαγειρείο της πόλης.
19.00-21.00  
Αποχαιρετιστήριο δείπνο σε ταβέρνα με τοπική κουζίνα και
παραδοσιακή Ζακυνθινή μουσική.

Ημέρα 7: Ημέρα αναχώρησης  
Όλοι οι συμμετέχοντες θα πάρουν μαζί τους στο τέλος της εβδομάδας
ενημερωτικό φυλλάδιο με τις λεπτομέρειες της γευσιγνωσίας
και αξιολόγησης του ελαιολάδου, τα μυστικά του ιδανικού τρόπου
επεξεργασίας και τις συνταγές των τοπικών πιάτων
που μαγειρέψαμε μαζί.

ΗΜΕΡΑ 5-7