ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΛΑΔΙ

Βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Η ελιά. Το δώρο των θεών στον τόπο του Φωτός.
Οι ρίζες της απλώνονται στη Μάνα Γη που φροντίζει, θρέφει και προσφέρει το λάδι της.

Ο τρόπος

Για εμάς στο βιολογικό κτήμα Λογοθέτη η παραγωγή ελαιολάδου με το παραδοσιακό σύστημα, με μυλόπετρες και υδραυλικά πιεστήρια, εφαρμόζοντας παράλληλα τα σημερινά αυστηρά πρότυπα παραγωγής τροφίμων και λειτουργώντας από επιστημονική βάση, ήταν μια πρόκληση.

Η πρόκληση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία!

Η παραδοσιακή μέθοδος απαιτεί σκληρή εργασία, εξειδίκευση, εμπειρία και πολύ περισσότερο χρόνο. Η παραγωγή γίνεται σε χαμηλές θερμοκρασίες (ψυχρή έκθλιψη) και χωρίς την χρήση νερού.

Ο τρόπος

Το λάδι

Το ελαιόλαδο που παράγεται με τις μυλόπετρες και τα πιεστήρια, διατηρεί την μέγιστη θρεπτική του αξία, και διακρίνεται για την ήπια, σχεδόν γλυκιά γεύση του. Το ελαιόλαδο επώνυμου αγροκτήματος, όπως και τα κρασιά κτημάτων, φημίζονται και ξεχωρίζουν για τα ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά και ιδιότητες τους. Το θαλάσσιο νησιώτικο ήπιο μικροκλίμα μας, τα αμμώδη εδάφη μας και η  άνυδρη βιολογική καλλιέργεια προσδίδουν ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά στο ελαιόλαδο τόσο της Κορωνέϊκης όσο και της Ντόπιας ποικιλίας μας, προερχόμενο από μυλόπετρες και πιεστήρια.

Το λάδι

Η φιλοσοφία

Στο κτήμα Λογοθέτη η παραγωγή ελαιολάδου γίνεται με τις ηπιότερες και αγνότερες μεθόδους, ανεξάρτητα από το υψηλότερο κόστος που αυτό δημιουργεί.

Η παραγωγή οποιουδήποτε τροφίμου πρέπει να γίνεται με πρώτο μέλημα την άριστη ποιότητα.

Η διατήρηση και προώθηση της παραδοσιακής «αργής» μεθόδου παραγωγής ελαιολάδου είναι για εμάς δέσμευση, επειδή παράγει ελαιόλαδο της υψηλότερης ποιότητας και διατροφικής αξίας και αποτελεί πολύτιμο μέρος της μακραίωνης πολιτιστικής αγροτικής μας κληρονομιάς.

Η φιλοσοφία

Το μηδενικό απόβλητο

Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι ως το πρώτο και μοναδικό ελαιοτριβείο μηδενικού αποβλήτου στην Ελλάδα! Σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας εφαρμόζουμε καινοτόμο μέθοδο πλήρους επεξεργασίας και μετατροπής των υγρών αποβλήτων του ελαιοτριβείου μας σε υγρό βιολογικό λίπασμα άμεσα εφαρμόσιμο στους ελαιώνες μας!

Δημιουργήσαμε έναν κλειστό κύκλο παραγωγής με μηδενικά απόβλητα, εφαρμόζοντας τις αρχές της αειφορίας στην παραγωγή του ελαιολάδου μας, φροντίζοντας να παραδώσουμε απολύτως καθαρό το περιβάλλον μας στην επόμενη γενιά!

Το μηδενικό απόβλητο