ΚΤΗΜΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗ {ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ, ΖΑΚΥΝΘΟΣ

 

Logothetis farm holidays in Zakynthos Zante island, Greece

το βιολογικό κτήμα

Στο κτήμα που ανήκει στην οικογένεια για περισσότερο από τρείς αιώνες, επέστρεψαν το 1997 η Αγγέλα και ο Διονύσης Λογοθέτης.
Με στόχο να προσφέρουν στους επισκέπτες αυτά που και οι ίδιοι απολαμβάνουν, ησυχία, απομόνωση, χαλάρωση, επαφή με τη φύση, άρχισαν και συνεχίζουν να φτιάχνουν πάνω στα ερείπια των παλιών αγροτόσπιτων του κτήματος κατοικίες με σεβασμό στο χώρο και την ιστορία τους αλλά και τους επισκέπτες.
Έχοντας έντονη περιβαλλοντική ευαισθησία, εφάρμοσαν τις αρχές της βιολογικής Γεωργίας σε όλες τις διαδικασίες παραγωγής, εξασφαλίζοντας ένα περιβάλλον απαλλαγμένο από χημικά λιπάσματα και φυτοφάρμακα και παράγοντας αγνά βιολογικά Προιόντα.

Το κτήμα Λογοθέτη έγινε με αυτό τον τρόπο το πρώτο βιολογικό κτήμα μέσα στην Καρδιά του εθνικού θαλασσιου πάρκου, εναρμονιζόμενο πλήρως με το ισχύον Προεδρικό διάταγμα και πρωτοπορώντας στην εφαρμογή των αρχών της αειφορικής Γεωργίας.

Σε αυτό το κομμάτι της η φύση στάθηκε γενναιόδωρη και οι άνθρωποι εδώ με σεβασμό απέναντί της απολαμβάνουν τα δώρα της. Πευκόλογγοι και περναρόλογγοι για να ταξιδεύει το βλέμμα ως το γαλάζιο ορίζοντα της θάλασσας. Αιωνόβιες ελιές και βοσκοτόπια για το λάδι μας και τα ζώα μας. Άλογα, αγελάδες, πρόβατα και κατσίκια να βόσκουν ανέμελα και να μας δίνουν απλόχερα ολόφρεσκα όλα τους τα προϊόντα.

Εδώ, η οικογένεια Λογοθέτη για περισσότετο από 250 χρόνια παράγει το ευλογημένο προϊόν της ελληνικής γης, το ελαιόλαδο. Δοκιμάστε το, απολαύστε το και αγοράστε το και για το σπίτι.

Listed in Alastair Sawday's Special places to stay

language selection English language Greek  language Italian language German language French language Russian language

 
Greek version English version German version Italian version French version