ΚΤΗΜΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗ {ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ, ΖΑΚΥΝΘΟΣ

 

Logothetis farm holidays in Zakynthos Zante island, Greece

οικοτουρισμός

Ecotourism in Vasilikos, Zakynthos (Zante), Greece

Ecotourism in Vasilikos, Zakynthos (Zante), Greece Ecotourism in Vasilikos, Zakynthos (Zante), Greece Ecotourism in Vasilikos, Zakynthos (Zante), Greece Ecotourism in Vasilikos, Zakynthos (Zante), Greece Ecotourism in Vasilikos, Zakynthos (Zante), Greece Ecotourism in Vasilikos, Zakynthos (Zante), Greece Ecotourism in Vasilikos, Zakynthos (Zante), Greece

Ο τουρισμός αλλάζει μορφή με γρήγορο ρυθμό.
Aπό τη μια η φύση, η πολιτιστική κληρονομιά και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των προορισμών αναψυχής αποκτούν συνεχώς μεγαλύτερη σημασία για τον ταξιδιώτη και από την άλλη ο "κλασικός'' τουρισμός καλείται να ικανοποιήσει όλο και πιο αυστηρές περιβαλλοντικές προδιαγραφές.

Για εμάς εδώ στο "Κτήμα Λογοθέτη'' αυτό αποτελεί πρόκληση για την προσέγγιση της τουριστικής αγοράς με διαφορετικό τρόπο. Στόχος μας είναι οι επισκέπτες μας να απολαμβάνουν τα ιδιαίτερα φυσικά, ιστορικά, κοινωνικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά της περιοχής μας και να μαθαίνουν γι' αυτά, και εμείς να φροντίζουμε για τη προστασία τους και την ανάδειξη της σημαντικότητάς τους για τον τόπο μας.
Όλες οι κατοικίες μας ακολουθούν τις αρχές της τοπικής αρχιτεκτονικής μας κληρονομιάς, συμβάλλοντας στην διατήρηση και την ανάδειξη του τοπικού παραδοσιακού χρώματος. Παράλληλα εντάσσονται με αρμονία στο φυσικό περιβάλλον, συμβάλλοντας στην αειφορική τουριστική ανάπτυξη.

bullet Με τα βιολογικά προϊόντα μας οι φιλοξενούμενοί μας ξαναθυμούνται 'ξεχασμένες' αυθεντικές γεύσεις, ερχόμενοι έτσι ένα βήμα πιο κοντά στην τοπική κουζίνα.
bullet Με τα δωρεάν παρεχόμενα ποδήλατα προτρέπουμε τους επισκέπτες μας να χρησιμοποιήσουν έναν φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο μετακίνησης στην περιοχή.
bullet Με τα άλογά μας δίνουμε την δυνατότητα μιας διαφορετικής επαφής με τη φύση, συνδυάζοντας ψυχαγωγία και αθλητισμό. Προτείνουμε περιπατητικά μονοπάτια και δρόμους για να εξερευνήσουν , να απολαύσουν και να εκτιμήσουν τις φυσικές ομορφιές του χώρου μας . Ενημερώνουμε τους επισκέπτες μας για τα φυσικά χαρίσματα της περιοχής μας, προτρέποντας τους να επισκεφθούν το κέντρο περιβαλλοντικής ενημέρωσης.
bullet Επίσης τους συμβουλεύουμε (τους επισκέπτες μας) να χρησιμοποιούν το νερό και την ηλεκτρική ενέργεια συνετά και να αποφεύγουν τις περιττές σπατάλες. Παράλληλα από την πλευρά μας περιορίζουμε την κατανάλωση ενέργειας με τη χρήση λαμπτήρων οικονομίας , ηλιακής ενέργειας για το ζεστό νερό και με την τοποθέτηση ειδικών αυτοματισμών στα παράθυρα και τις πόρτες των σπιτιών μας για τις κλιματιστικές μονάδες.
bullet Φροντίζουμε για την ανακύκλωση των υγρών μας αποβλήτων διαθέτοντας μονάδα βιολογικού καθαρισμού και χρησιμοποιώντας το επεξεργασμένο νερό για πότισμα.
bullet Τέλος προτιμούμε οι εργαζόμενοι μας να είναι μόνιμοι κάτοικοι του χωριού μας, με στόχο να συμβάλλουμε στη διατήρηση του κοινωνικού ιστού της περιοχής.

Listed in Alastair Sawday's Special places to stay

language selection English language Greek  language Italian language German language French language Russian language

 
Greek version English version German version Italian version French version